Sufleu de Varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de Varza

Ingrediente

  • -800g varza alba
  • -100g unt
  • -o lingura faina
  • -25 g cascaval
  • -100ml smantana
  • -3 oua
  • -20 g pesmet
  • -sare

Mod de preparare

Se curata varza, se spala si se fierbe in apa cu sare.
Se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare; cand s-a racit se toaca fiodeluta. se stoarce in pumn pentru a indeparta apa.
Se unge cu unt si se tapeteaza o forma termorezistenta cu pesmet.

Se separa albusurile de galbenusuri.
Se amesteca 75g unt cu faina, 75 ml smantana, cascavalul ras, sare, si ceel trei galbenusuri. Se adauga varza tocata si albusurile spuma, care e incorporeaza usor.

Se toarna compozitia in forma unsa. Se amesteca untul ramas cu smantana si se toarna peste sufleu. Se presara pesmetul ramas.

Se coace 20 min. in cuptorul preincalzit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate