Prima data se pregatesc formele (daca aveti ramekins este ok daca nu, atunci se foloseste o forma normala de suffle)
Se unge fiecare ramekin in parte si se presara pesmet, se inlatura excesul de paine.
Se pune conopida la fiert in apa cu sare, dupa ce in prealabil fost spalata si desfacuta in florete.
Dupa 10 minute se ia de pe foc, se scurge bine de tot si se preseaza cu presa de cartofi sau se da prin blender/food processor.
Se pune untul la topit, se adauga faina, se prajeste 1 minut dupa care se adauga laptele, se amesteca mereu sa nu se rpinda de fundul cratitei/tigaii. Se formeaza sosul alb in felul, asta.
Se pune deoparte.
Se bat galbenusurile cu mixerul pana isi schimba putin culoarea apoi se adauga peste ele (treptat) sosul alb de faina. Imediat ce s-a terminat cu sosul, se adauga branza, se amesteca bine dupa care se pune conopida presata. Se drege de sare, piper si rozmarin.
Se pune separat, se iau albusele, se bat bine de tot. Se amesteca cele 2 compozitii.
Se umple ramekins-urile sau forma de suffle, se coc la temperatura medie pentru aproximativ 50 minute sau pana devin aurii brun deasupra.
Se serveste simplu sau cu smantana deasupra
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii