Spanakorizo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 1 kilogram de spanac
  • # 1 ceapa mare
  • # 2 catei de usturoi
  • # 1/2 cupa patrunjel maruntit
  • # 1/2 cupa marar maruntit
  • # 1/3 cupa ulei de masline
  • # 1 1/3 cupe orez cu bobul lung sau nedecorticat
  • # 1 1/3 cupe apa
  • # 5 1/3 cupe apa
  • # 2 linguri pelteu de tomate
  • # sare
  • # piper
  • # coriandru pudra

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul. Se opareste spanacul in apa fierbinte si apoi se scurge. Separat se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul si cu uleiul de masline si se adauga spanacul stors, pelteul de rosii si 1 1/3 cupe apa si se fierbe pentru 1 minut.
Se adauga orezul spalat si apa pentru orez ( 5 1/3 ) si se lasa sa fiarba orezul pana scade. Se adauga sare, piper si coriandru dupa gust si se serveste cu patrunjel si marar proaspat.
Se pot adauga si 2 linguri de parmezan ras cat este calda mancarea si daca nu tinem post.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)