Sfecla Rosie cu Sos Scordolea

Complexitate
redusa
Sfecla Rosie cu Sos Scordolea

Ingrediente

  • -1 kg sfecla rosie
  • Pentru sos:
  • -200 g nuca macinata
  • -200 g miez de franzela inmuiata in apa si stoarsa
  • -200 ml ulei
  • -30 g usturoi pisat
  • -aproximativ 40 ml otet alimentar de 9 grade sau dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Spalati sfecla rosie.
Fierbeti-o in apa cu sare, scurgeti, lasati la racit si taiati-o cubulete sau treceti-o prin razatoarea cu ochiuri mari.

Pentru sos procedati astfel: peste miezul de franzela si nuca, turnati uleiul, picatura cu picatura, amestecand continuu ca la maioneza, pana obtineti o pasta omogena. Adaugati mujdeiul de usturoi (usturoi frecat cu sare pana la consistenta unei paste), otetul, dupa gust, frecati cateva minute si potriviti de sare, daca este cazul.

Serviti sosul scordolea cu sfecla rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate