Sarmalute in Foi de Vita cu Orez

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg de foi de vita (50 buc )
1 kg orez
1 ceasca de ceapa tocata
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 1 ceasca de ulei
zeama de la 2-3 lamai
3 cesti apa
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Daca suntem in perioada cand se gasesc frunze de vita proaspete, se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. Daca insa folosim frunze din conserva, acestea trebuie fierte cca. 4-5 minute, ca se fragezeasca.

Umplutura se pregateste astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa se amesteca cele doua feluri de ceapa, orezul spalat in prealabil, verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana cand inghit toata apa. In foile de vita pregatite se pune cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-a asezat fie un gratar, fie cateva foi de vita.

Dupa ce s-au randuit sarmalutele se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de lamaie si cateva foi de dafin.

Se fierb la foc mic pana raman numai cu uleiul. Daca orezul nu s-a fiert suficient de bine, se mai adauga putina apa.

Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute in Foi de Vita cu Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in Foi de Vita cu Orez