Sarmalute de Post in Foi de Varza

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 cana de orez cu bobul rotund
400g de ciuperci
300g de boabe porumb fierte
2 cepe potrivite
2 morcovi
frunzele de la o varza acra de cam (800g- 1kg)
2linguri de ulei
1 lingura de vegeta
sare
piper
500g de suc de rosii
4 cani de apa (eu am pus in doua transe, daca mai este nevoie, mai puteti adauga ca varza sa fie bine fiarta)

Mod de preparare

Punem in mixer ciupercile, porumbul si ceapa si mixam in asa fel sa se formeze o pasta mai grosolana. Separat radem morcovul, peste care punem vegeta si uleiul, punem pe foc cateva momente sa se inabuse si adaugam orezul. Punem putina apa si lasam sa se evapore. Lasam orezul la racit.

Amestecam mixul de ciuperci, porumb si ceapa cu orezul, verificam asezonarea, adaugam piper si sare daca mai este nevoie. Formam sarmalutele, din varza ramasa de la foi, tapisam fundul unei cratite ce merge la cuptor, asezam sarmalutele, acoperim cu inca un strat de varza.

Varsam deasupra sucul de rosii si apa, acoperim si dam la cuptor la 200AC cam 3-4 ore. Stingem focul si lasam vasul inauntru pana cand cuptorul se raceste.

Servim cu mamaliguta. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute de Post in Foi de Varza" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute de Post in Foi de Varza