Ingrediente
● 1/2 ciuperci(cu cat mai multe feluri, cuatat mai bime!) |
● o canade orez |
● 3 cepe mai 1 morcov |
● 100 ml ulei |
● 2 linguri pasta de rosii |
● 150ml suc de rosii |
● sare, piper, marar,o foaie de dafin |
● Varza acra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafim.
Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Se poate folosi miez de paine in loc de orez. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafim.
Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Se poate folosi miez de paine in loc de orez. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.03.2010 09:41:00
Nu este posibil! Cum sa lasi sa fiarba orezul? Cum poti scrie asa ceva:
"Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez." ?????
Dar orezul fierbe in sarmale nu in cratita in care se prajeste ceapa!!!!
Nu mai dati reteta asa aiurea ca poate sunt persoane care nu cunosc!
Apoi la sarmale se pune cimbru nu dafin!
Si cum sa pui paine in loc de orez!
Sunteti culmea, dar ce faci, terci pemtru animale!?
Orezul este componenta numarul doi la sarmale dupa carne sau ciuperci!