Sarmale de post cu ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

1/2 ciuperci(cu cat mai multe feluri, cuatat mai bime!)
o canade orez
3 cepe mai 1 morcov
100 ml ulei
2 linguri pasta de rosii
150ml suc de rosii
sare, piper, marar,o foaie de dafin
Varza acra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.

Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafim.

Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Se poate folosi miez de paine in loc de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mharjoaba
•  18.03.2010 09:41:00

Nu este posibil! Cum sa lasi sa fiarba orezul? Cum poti scrie asa ceva:
"Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez." ?????
Dar orezul fierbe in sarmale nu in cratita in care se prajeste ceapa!!!!
Nu mai dati reteta asa aiurea ca poate sunt persoane care nu cunosc!
Apoi la sarmale se pune cimbru nu dafin!
Si cum sa pui paine in loc de orez!
Sunteti culmea, dar ce faci, terci pemtru animale!?
Orezul este componenta numarul doi la sarmale dupa carne sau ciuperci!

mihai_moje
•  03.03.2009 19:09:06

nu am inteles prea bine cantitatea de ciuperci, multumesc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale de post cu ciuperci