Ingrediente
● Varza murata |
● Orez |
● Nuca |
● Ceapa |
● Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute |
● oregano) |
● Sare |
● Ulei |
● Bulion |
● Zahar |
● Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi |
● de dafin |
Mod de preparare
Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziþia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziþie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.
Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.
Apoi, se aranjeaza sarmalele.
Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.
Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.
Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Se servesc cu patrunjel bine tocat deasupra, smantana si ardei iute.
Se recomanda un vin rosu. Eventual de la Manastirea Cocos:) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziþia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziþie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.
Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.
Apoi, se aranjeaza sarmalele.
Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.
Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.
Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Se servesc cu patrunjel bine tocat deasupra, smantana si ardei iute.
Se recomanda un vin rosu. Eventual de la Manastirea Cocos:) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany