Se curata ciupercile si se taie in felii medii. Cozile ciupercilor se maruntesc.
Se curata si se taie cubulete 2 bucati de arpagic si cateii de usturoi. Se calesc in 2 linguri de ulei de masline si unt. Se adauga orezul si se caleste. Se presara in tigaie rozmarinul si cozile de ciuperci maruntite si se sting cu vin spumant. Se toarna peste risotto supa de legume, amestecand incontinuu si se fierbe orezul pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare, piper si nuca proaspat pisata.
Restul uleiului de masline se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc ciupercile, care apoi se adauga la risotto. Arpagicul ramas se taie cubulete si se adauga la risotto impreuna cu un varf de cutit de usturoi si cu patrunjelul.
Parmezanul ras se amesteca in risotto-ul gatit.
Se serveste imediat.
Pe farfurii albe, plate. Risotto-ul poate fi pus in farfurie in forma de turnulet (folosindu-se pentru aceasta un pahar) sau in forma de inimioara (pentru cina romantica).
Se poate servi cu un pahar de Cuvee Nobiliar sec sau Angelli Rose.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii