Risotto Spumant cu Ciuperci

Postat pe: 31-08-2009
(1)

Ingrediente

250 g ciuperci (funghi porcini, de preferinta)
3 bucati arpagic
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
1 lingura unt
350 g orez risotto
1/2 lingurita rozmarin proaspat
200 ml vin spumant demisec
750 ml supa de legume
sare
piper
nuca pisata
1 lingura patrunjel proaspat
100 g parmezan

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se curata ciupercile si se taie in felii medii. Cozile ciupercilor se maruntesc.

Se curata si se taie cubulete 2 bucati de arpagic si cateii de usturoi. Se calesc in 2 linguri de ulei de masline si unt. Se adauga orezul si se caleste. Se presara in tigaie rozmarinul si cozile de ciuperci maruntite si se sting cu vin spumant. Se toarna peste risotto supa de legume, amestecand incontinuu si se fierbe orezul pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare, piper si nuca proaspat pisata.

Restul uleiului de masline se incinge intr-o tigaie, in care se prajesc ciupercile, care apoi se adauga la risotto. Arpagicul ramas se taie cubulete si se adauga la risotto impreuna cu un varf de cutit de usturoi si cu patrunjelul.

Parmezanul ras se amesteca in risotto-ul gatit.
Se serveste imediat.
Pe farfurii albe, plate. Risotto-ul poate fi pus in farfurie in forma de turnulet (folosindu-se pentru aceasta un pahar) sau in forma de inimioara (pentru cina romantica).

Se poate servi cu un pahar de Cuvee Nobiliar sec sau Angelli Rose.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto Spumant cu Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  06.08.2009 18:11:30

Bun si interesant acest risoto spumant !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto Spumant cu Ciuperci