Risotto cu Praz

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 80g
  • vin alb 125g
  • supa de legume 750 - 1000g
  • orez 250g
  • parmezan 50g, ras
  • praz - 2 bucati
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • nucșoară rasă proaspăt
  • cateva foi de salvie

Mod de preparare

Spălați și curățați prazul, indepartandând frunzele exterioare.

Se taie în inele partea alba si se taie marunt partea verde.

Se topește untul 30g intr-o tigaie și căliți prazul la foc moderat.

Adăugați vinul, se lasa sa se evapore un pic, apoi se adaugă lichidul de la supa de legume pentru a acoperi orezul.

Continuati fierberea la foc moderat, amestecand din cand in cand și adăugati supa când aveti nevoie (daca lipseste lichidul).

Gatiti timp de aproximativ 15-20 de minute. Risotto trebuie sa fie cremos, dar boabele de orez ar trebui să fie nici foarte moi nici dure. Respectati timpul de coacere scris pe pachet.

Se amestecă în restul de unt și brânza parmezan potrviti cu sare, piper și nucșoară.

Se decoreaza cu frunze mici de salvie si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa