Praz Umplut In Sos

Complexitate
redusa
Praz Umplut In Sos

Ingrediente

  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 8 felii de kaizer
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingura de faina
  • 300ml supa ( de pui, de legume sau din delikat)
  • 150 g smantana
  • verdeata ( marar sau patrunjel)
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cureti si speli prazul si morcovii. Tai prazul in bucati de 6-7 cm. si le freci intre palme ca sa le scoti foile din mijloc. Pentru fiecare bucata, pastrezi doar doua straturi exterioare.

Introduci morcovii in interiorul prazului. Imbraci in cate o felie de kaizer si le prinzi cu scobitori ca sa nu se desfaca.

Inabusi rulourile intr-o tigaie cu ulei, apoi stingi cu 200ml supa, adaugi sare, piper dupa gust, si le lasi sa fiarba 10-15 min.

Pentru sos dizolvi faina in supa rece ramasa. Le pui sa fiarba la foc mic amestecand. Cand sosul se ingroasa adaugi o lingurita de unt, mustarul, smantana sare si piper. Mai lasi sa dea in cateva clocote si adaugi zeama in care au fiert rulourile ( nu trebuie sa prea multa pt. a nu subtia prea tare sosul) si il dai de o parte.

Asezi rulourile de praz pe un platou, torni sosul peste ele si decorezi cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate