Cureti si speli prazul si morcovii. Tai prazul in bucati de 6-7 cm. si le freci intre palme ca sa le scoti foile din mijloc. Pentru fiecare bucata, pastrezi doar doua straturi exterioare.
Introduci morcovii in interiorul prazului. Imbraci in cate o felie de kaizer si le prinzi cu scobitori ca sa nu se desfaca.
Inabusi rulourile intr-o tigaie cu ulei, apoi stingi cu 200ml supa, adaugi sare, piper dupa gust, si le lasi sa fiarba 10-15 min.
Pentru sos dizolvi faina in supa rece ramasa. Le pui sa fiarba la foc mic amestecand. Cand sosul se ingroasa adaugi o lingurita de unt, mustarul, smantana sare si piper. Mai lasi sa dea in cateva clocote si adaugi zeama in care au fiert rulourile ( nu trebuie sa prea multa pt. a nu subtia prea tare sosul) si il dai de o parte.
Asezi rulourile de praz pe un platou, torni sosul peste ele si decorezi cu verdeata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii