Ingrediente

1 legatura de praz subtire
200 gr masline negre
2 cepe albe
2 cepe rosii
200 gr arpagic
3 linguri pasta de tomate
100 ml ulei
200 ml vin alb
3 linguri otet
marar verde
1 lingurita boabe de piper
1 foaie de dafin
1 lingurita sare - daca mai e cazul

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.

Arpagicul curatat, se rumeneste usor in putin ulei.

Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga pasta de tomate, vinul si otetul si inca 200 ml apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele si fierbeti cateva clocote.

Adaugati prazul, si arpagicul si fierbeti pe foc mic - sau la cuptor - pana cand sosul scade la jumatate.

Potriviti de sare si adaugati marar verde tocat marunt.



Serviti mancarea calda sau rece!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Praz cu masline" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  12.02.2009 21:21:33

Imi place aceasta reteta !

Leila
•  08.02.2009 20:01:54

nemaipomenita si aceasta reteta !!!! Felicitari .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Praz cu masline