Praz cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Praz cu masline

Ingrediente

  • 1 legatura de praz subtire
  • 200 gr masline negre
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr arpagic
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri otet
  • marar verde
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita sare - daca mai e cazul

Mod de preparare

Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.

Arpagicul curatat, se rumeneste usor in putin ulei.

Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga pasta de tomate, vinul si otetul si inca 200 ml apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele si fierbeti cateva clocote.

Adaugati prazul, si arpagicul si fierbeti pe foc mic - sau la cuptor - pana cand sosul scade la jumatate.

Potriviti de sare si adaugati marar verde tocat marunt.

Serviti mancarea calda sau rece!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute