Tumna cand se lasa de post, mie imi vine sa ma slobod in bucatarie - si nu sunt chitita pe post, eu nu le am cu regulile astea impuse de religii; daca am ceva, este credinta si nu apanajele ei cum sunt religiile, popii si bisericile lor.
Totusi, incep decent cu scoborarea in bucatarie din respect pentru cei care tin postul din motive profunde.
Iote o 'pizza' miiiica si simpatica:
cateva ciuperci portobello (sau champignons mari, deschise, 'coapte'...) sos marinara simplu, cel de baza si nu cel pescaresc (adica fara fructe de mare ci doar rosii, busuioc si oregano), branza tofu marinata, masline rasfatate (maturate in ulei de masline cu felii de lamaie, crengute de rozmarin) si cateva rosii proaspete.
Dati frumusel o pensula de ulei, in si pe ciuperci (uleiul in care a stat branza la marinat - daca ati uitat de tofu marinat, sa va fie de ... http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/), sarati putintel (nu multa sare ca se inmoaie ciuperca la copt!) umpleti-le pe rand cu cateva bucati de branza, un strat de sos, rondele de masline, fasioare de busuioc proaspat, alte bucati de branza si puneti-le la cuptor intr-o tava cu hartie pergament.
Coaceti dar nu mult, sa zic vreo 10 minute - branza tofu nu se topeste si nu curge ca alte branzuri minunate, dar eu mi-am spus ca o juma de site se pune pe postit! Asa ca am zis sa pun la bataie branza tofu pe care eu trebuie s-o am in casa mereu, avand si prieteni vegetarieni.
Celor care se tem de tofu (sunt printre cei care se ferea de asta branza) tre sa le spun ca tofu marinat asa cum il marinez eu este bun de bun! Am auzit si ca urmare am si gustat, tofu marinat din comert. Nici nu se compara cu ceea ce scot eu din borcan! Iar uleiul in care a stat este bun la orice salata de iarna, vara, primavara si toamna.
That's all, folks!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii