Se caleste ceapa in ulei sau unt, am sarit peste acest pasaj, se adauga orezul si se caleste pina devine usor transparent. Se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul (si peste acest pasaj am sarit.
Daca nu aveti un vin bun mai bine sariti si voi ca sa nu va rezulte orez cu miros de circiuma sau de doaga. Se adauga incet incet supa fierbinte, cu polonicul. Se amesteca si cind scade se mai adauga un polonic.
Dupa 15 minute (orezul tb sa fiarba cca 17-19 minute de obicei) se adauga rosmarinul tocat (nu puneti mult dc e proaspat caci e ff puternic parfumat) si apoi cascavalul afumat taiat cubulete, amestecati si inlaturati cratita de pe aragaz.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...
Budinca de cozonac cu cirese si stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii