Ingrediente

600 gr prune deshidratate
300 gr orez
100-150 gr zahar
100 ml ulei
coaja de lamaie
un bat de scortisoara
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Alegem prunele de codite si eventualele impuritati, le spalam in cateva ape caldute, apoi le punem la fiert in apa curata si le dam cateva clocote.

Le lasam sa se raceasca, apoi, le scoatem din apa in care au fiert (pe care o pastram!) si scoatem samburii.

Punem prunele la loc in apa in care au fiert, adaugam orezul (ales si spalat in cateva ape),(proportia: 1masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja intreaga (nerasa) de la o jumatate de lamaie si eventual un bat de scortisoara.

Lasam sa dea un clocot si adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute.
Nu mai amestecati!

Cand orezul este gata fiert, scoateti coaja de lamaie si batul de scortisoara.



Se serveste rece.

Se poate pregati si cu carne de porc, de preferinta afumata!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez cu prune uscate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alina_i
•  08.03.2012 08:17:40

Uleiul se pune odata cu orezul.
Scuze pentru omisiune.

buciumanu
•  05.03.2012 18:25:04

Cand puneti uleiul ?

inutza
•  05.09.2010 01:20:23

Vai, ce pofta mi s-a facut! Sper sa gasesc maine dimineata prune. :)

lucia_bp
•  24.01.2009 16:25:34

Un deliciu !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez cu prune uscate