Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua

Postat pe: 30-01-2011
(4)

Ingrediente

500 g ciuperci
1 kg cartofi
6 oua
100 g cascaval ras
100- 150 ml smantana
1 pahar lapte
200 ml ulei
2 linguri faina
2 lingurite unt
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja in apa sarata, iar ouale tari. Curatati de coaja si feliati. Caliti in ulei incins ciupercile feliate.

Separat, faceti un sos alb calind putin faina in untul incins si stingeti cu lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit cartofii, ciupercile, ouale si sosul alb.

Amestecati-le toate adaugand 1/2 cascaval ras si condimentati dupa gust.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, nivelati si repartizati uniform smantana si restul de cascaval.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Serviti imediat stropit cu putin unt topit sau cu sos de rosii, dupa dorinta.

Poate fi folosit si drept garnitura la friptura.

Este la fel de bun si rece cand efectul de mozaic este foarte bine pus in evidenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoletafr
•  30.06.2015 11:06:39

arata foarte bine. maine fac mozaicul asta cu friptura :)

superx400
•  07.11.2011 17:44:06

ce fel de smantana folosesti?

lucia_bp
•  28.02.2011 07:53:53

Ilonka, multumesc pentru aprecieri !

ilonka
•  26.02.2011 21:34:18

Felicitari ! Nu numai ca trebuie sa fie foarte bun mozaicul acesta dar simtul tau estetic face din el o mancare foarte apetisanta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mozaic de Ciuperci cu Cartofi si Oua