Ingrediente

2 kg gutui
200 gr zahar
100 ml ulei
50 gr faina
100 ml vin alb

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie.

Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala.

Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas.

In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul.

Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase.

Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de Gutui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

niko_tedy
•  25.05.2009 13:17:26

asa - fiecare bucatar are modul lui de a prepara bucate .. fii liber .. gandeşte liber .. la fel eşti liber sa faci ce vrei ..

eu apropo am incercat şi e destul de delicios şi deosebit ..

pofta buna celor ce sunt gata sa incerce cate ceva nou

asa
•  30.10.2008 18:41:20

dece dai gutuile prin faina?se pot praji f. bine si fara, iar caramelul nu necesita faina,e mai dietetic asa .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de Gutui