Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare. Spalam bine fasolea, rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute. Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Taiem ceapa si morcovul cubulete, rosiile curatate de pielita le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem uleiul intrun vas incapator, apoi adaugam ceapa si morcouvul si lasam pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam fasolea pastai, un praf de sare si lasam la inabusit circa 5 minute. Dupa acest interval adaugam apa cat sa acopere pastaile si dam la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute, sau pana cand pastaile sunt fierte. Dupa cele 30 de minute scoatem o cana cu zeama in care au fiet pastaile si lasam putin sa se raceasca, altfel riscam ca faina sa se faca cocoloase, adaugam faina, omogenizam bine si turnam amestecul peste pastai. Tot acum adaugam si pasta de tomate si sare daca mai este cazul. Dam apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 15 inute. Gustam pentru a vedea daca pastaile sunt bine fierte. Daca sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt si oprim focul. Daca pastaile nu sunt fierte mai lasam circa 15 minute.
Este o mancare minunata atat calda cat si rece.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii