Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare. Spalam bine fasolea, rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute. Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Taiem ceapa si morcovul cubulete, rosiile curatate de pielita le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem uleiul intrun vas incapator, apoi adaugam ceapa si morcouvul si lasam pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam fasolea pastai, un praf de sare si lasam la inabusit circa 5 minute. Dupa acest interval adaugam apa cat sa acopere pastaile si dam la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute, sau pana cand pastaile sunt fierte. Dupa cele 30 de minute scoatem o cana cu zeama in care au fiet pastaile si lasam putin sa se raceasca, altfel riscam ca faina sa se faca cocoloase, adaugam faina, omogenizam bine si turnam amestecul peste pastai. Tot acum adaugam si pasta de tomate si sare daca mai este cazul. Dam apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 15 inute. Gustam pentru a vedea daca pastaile sunt bine fierte. Daca sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt si oprim focul. Daca pastaile nu sunt fierte mai lasam circa 15 minute.
Este o mancare minunata atat calda cat si rece.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii