Mancare de ardei

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Mancare de ardei

Ingrediente

  • ardei rosu si verde - 1500g
  • rosii - 6 bucati (marime medie)
  • ceapa uscata - 4 sau 5 bucati (mici)
  • usturoi (2 sau 3 catei)
  • sare
  • ulei
  • piper negru (5 boabe

Mod de preparare

Se coc ardeii si doua rosii.
Se curata ardeii de coji si de seminte si se lasa sa se scurga bine intr-o strecuratoare. E preferabil ca ardeii sa nu se spele in timp ce se curata.
Se curata rosiile coapte de coaja si se taie bucati mici, pastrandu-se si zeama lasata.
Se curata de coaja rosiile crude si apoi se trec prin razatoarea mare.
Se taie ceapa cubulete si apoi se caleste in putin ulei, pana devine aurie.
Se pun toate rosiile taiate peste ceapa si se lasa mancarea sa clocoteasca de cateva ori.
Se adauga apoi ardeii desfacuti in fashii, sarea (o lingurita rasa) si piperul, si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe aragaz, se adauga usturoiul intreg sau feliat.

Se serveste calda sau rece, cu mamaliguta sau cu paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola