Linte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro)
  • 100 gr orez
  • 1 ceapa medie sau 2 mici
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Lintea se spala bine apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a dat in clocot cateva minute, se scurge apa in care a fiert si se adauga apa curata. Se pune din nou la fiert, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, si sare dupa gust. Cand este aproape fiarta ( se incearca un bob intre degete daca este moale), se adauga orezul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine transparenta in uleiul de masline.
Inainte de a adauga ceapa prajita in cratita cu linte, se scurge surplusul de apa daca exista ( nu trebuie sa aiba zeama ). Se mai lasa aprox. 5 minute sa fiarba cu ceapa amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
O mancare foarte sanatoasa si gustoasa.
Se serveste ca atare cu masline negre servite separat sau ca garnitura la peste prajit sau fript.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate