Lasagna din Dovlecei

Postat pe: 20-09-2014
(0)

Ingrediente

2 dovlecei /zucchine
5 linguri de pesto de busuioc
100 gr branza Gouda (cascaval) sau ce cascaval doriti, dar sa fie cu gust pronuntat
sare
piper dupa gust
patrunjel tocat (sau alte arome dupa gustul vostru)
1 lingura ulei de coconut sau de care doriti
2-3 catei de usturoi, zdrobiti
2 -3 linguri de pesmet
smantana pentru servit

Mod de preparare

Nu stiu daca am gasit tocmai bine numele, dar e totusi facuta lasagna, asta dupa sistemul arhicunoscut al lasagnelor...

Se spala dovleceii bine de tot, se ideparteaza capetele dupa care se dau pe mandolina la care atasam cutitul ondulat cu ajutorul caruia putem taia dovleceii " taietei".

Coaja de pe dovlecei nu se indeparteaza.

Condimentam cu sare si piper dar avem grija sa nu punem prea multa sare deoarece si cascavalul sarat.

Intr-o tigaie punem uleiul si cand este fierbinte adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si taieteii de dovlecei.

Prajim cateva minute, poate 3 in total dupa care indepartam de la sursa de caldura.

Luam o tava mai micuta, punem putin pesto pe fundul ei, asezam o jumatate din taieteii de dovleac peste pesto, presaram cascaval ras, circa jumatate din cantitate sau poate ceva mai mult si acoperim cu pesto. Adaugam peste sos a doua jumatate de taietei de dovlecei iarasi cascaval putin pesto si pesmetul.

Punem la cuptor la 350 f (180C) pana prinde o crusta usor aurie. Servim cu smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagna din Dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagna din Dovlecei