Lasagna cu Vinete si Ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu Vinete si Ton

Ingrediente

  • -3 vinete medii sau 2 mari
  • -250g lasagna (am gasit foi mari, exact cat forma mea)
  • -120g cascaval
  • -120g telemea (de vaca am folosit eu)
  • -o cutie ton
  • -o capatana usturoi
  • -6 rosii mari
  • -7 linguri ulei de masline
  • -putin sos de rosii
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se fierb lasagnele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si scot pe un servet curat sa se zvinte.
Se incinge cuptorul la 220 gr C. Se taie vinetele rondele cu o grosime de cca 0,5cm. Se zvanta bine si se aseaza in tava mare.

Se ung cu ulei (cu o pensula). Se coc in cuptor 1/2 ora.
Se taie rosiile rondele subtiri, se rad cascavalul si branza ( separat, nu se amesteca). Se curata usturoiul si se piseaza ( cu presa). Se scurge tonul.

Se pune f. putin ulei intr-o forma termorezistenta.
Se presara cascaval ras, se aseaza deasupra un strat de rosii peste care sepune o foaie de lasagna. Peste foaie se pune un strat dse vinete. Pe fiecare felie de vanata am pus o bucatica de ton, putin usturoi si f. putin sos de rosii.

Se repeta aranjamentul, terminand cu o foaie de lasagna, peste care se pune toata branza telemea rasa. Se da la cuptor pentru cca 30 min.

Se serveste dupa cca 10 min.
Sunt deosebit de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Somon cu sos de mustar si miere
Bucataras.RO

Somon cu sos de mustar si miere

O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.

Somon cu sos de mustar si miere
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola