Lasagna cu Malai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu Malai

Ingrediente

  • -200 ml bulion de carne
  • -100 ml lapte
  • -100 g malai grisat
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -nucsoara
  • -4 rosii
  • -1 vanata
  • -100 g ciuperci champignon
  • -1 ceapa
  • -1-2 catei de usturoi
  • -200 g boabe de fasole alba (din conserva)
  • -1 lingurita rozmarin tocat
  • -1 lingurita cimbru tocat
  • -150 g cascaval ras

Mod de preparare

Puneti la fiert supa cu laptele si putina sare. Turnati in ploaie malaiul si lasati sa fiarba la foc domol, 15 min, amestecand. Inglobati la sfarsit 1 lingura de ulei, piperul, nucsoara si sarea, dupa gust. Turnati imediat mamaliga intr-o tava unsa, intr-un strat gros de 1-2 cm si lasati la racit.

Intre timp, taiati cubulete legumele spalate si curatate.

Caliti in restul de ulei incins ceapa, usturoiul, tocate marunt si ciupercile feliate. Adaugati dupa cateva minute boabele de fasole scurse, vinetele si rosiile taiate cubulete mici si inabusiti inca 10 min. La sfarsit adaugati rozmarinul, cimbrul, sarati si piperati. Lasati la racit.

Pregatiti o forma de lasagna unsa (poate fi si de sufleu), asezati in ea 1/2 din foaia de mamaliga racita, 1/2 din umplutura de legume si presarati cu 1/2 din cascavalul ras. Repetati identic cu celelalte jumatati.

Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pentru 15-20 min sau pana ce se rumeneste frumos.

Serviti calda.

Eu nu am avut fasole boabe si am inlocuit-o cu soia.
Este o reteta fara gluten.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)