Ingrediente
● 2 cani cu boabe de soia (intr-o cana de a mea intra aprox 250 g soia) |
● 3-4 cepe |
● 3-4 morcovi |
● 3-4 cartofi |
● 2 felii de paine |
● 1 capatana de usturoi |
● patrunjel si marar verde, tocate marunt (eu am pus cate 2 linguri din fiecare) |
● mirodenii (maghiran, oregano, cimbru) dupa preferinta |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:40min
Soia se alege de impuritati si se lasa la inmuiat, in apa rece (ca si fasolea boabe), pana a doua zi (aprox. 10-12 ore)
Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.
Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.
Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.
Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.
Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.
Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.
Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.
Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare(drobul este ferm).
Se serveste rece.
Din cantitatile enumerate ies 2 tavi de chec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Drob din Boabe de Soia" nu uita sa ii faci un review.
Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.
Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.
Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.
Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.
Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.
Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.
Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.
Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare(drobul este ferm).
Se serveste rece.
Din cantitatile enumerate ies 2 tavi de chec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Drob din Boabe de Soia" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Salata de paste konjac si tofu crocant
Tarta cu dovleac copt
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Sushi
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu