Soia se alege de impuritati si se lasa la inmuiat, in apa rece (ca si fasolea boabe), pana a doua zi (aprox. 10-12 ore)
Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.
Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.
Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.
Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.
Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.
Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.
Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.
Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare(drobul este ferm).
Se serveste rece.
Din cantitatile enumerate ies 2 tavi de chec.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii