Soia se alege de impuritati si se lasa la inmuiat, in apa rece (ca si fasolea boabe), pana a doua zi (aprox. 10-12 ore)
Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.
Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.
Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.
Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.
Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.
Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.
Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.
Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare(drobul este ferm).
Se serveste rece.
Din cantitatile enumerate ies 2 tavi de chec.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru un pranz usor am pregatit un salau cu legume.
Salau la cuptor cu morcovi si dovleceiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii