Ingrediente
● 4 dovlecei potriviti |
● 1 ceasca orez |
● 1 morcov |
● o ceapa |
● 200g ciuperci |
● o legatura marar |
● o lingura gris |
● 2 linguri ulei |
● 5-6 linguri sos de rosii |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se rad dovleceii si se taie in doua, pe lung. Se scobeste miezul cu atentie sa nu se rupa peretii dovleceilor. Se oparesc in apa cu sare. Se scurg intr-o strecuratoare. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei si apa, se adauga miezul dovleceilor maruntit, ceapa, orezul si 3 cescute de apa, se pune grisul, apoi mararul tocat. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, mestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, timp in care orezul se mai umfla, absorbind tot lichidul.
Se aranjeaza dovleceii intr-o tava si se umplu cu aceasta compozitie. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc. Se soate tava si se acopera dovleceii cu sosul de rosii. Se mai lasa tava 15 min. In cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecei Umpluti cu Orez si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Se aranjeaza dovleceii intr-o tava si se umplu cu aceasta compozitie. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc. Se soate tava si se acopera dovleceii cu sosul de rosii. Se mai lasa tava 15 min. In cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecei Umpluti cu Orez si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
ajutorbucatar
• 04.12.2011 11:21:44
Miha!dar cu ciupercile nu ai specificat deloc ce facem!!!!doar e vorba de dovlecei cu orez si ciuperci,nu?
ajutorbucatar
• 04.12.2011 11:03:41
Imi place,mai ales ca eu tin post!chiar nu stiam ce sa mai gatesc si se potriveste perfect cu ce am eu in frigider.Pentru miha...si Fly...,cred ca,cine a postat reteta,se refera la a curata dovleceii de coaja,nu a rade la propriu.Succes la gatit!
Flyingroo
• 30.08.2009 04:24:16
Nu inteleg cum se pot rade dovleceii si pe urma sa fie taiati in doua !?!? Cumva "Se spala dovleceii si se taie..." ??
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.05.2012 14:29:13
miha reteta e interesanta dar nai specificat nici ce faci cu ciupercile si in coaja de dovlegei ai toate vitaminile