Se rad dovleceii si se taie in doua, pe lung. Se scobeste miezul cu atentie sa nu se rupa peretii dovleceilor. Se oparesc in apa cu sare. Se scurg intr-o strecuratoare. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei si apa, se adauga miezul dovleceilor maruntit, ceapa, orezul si 3 cescute de apa, se pune grisul, apoi mararul tocat. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, mestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, timp in care orezul se mai umfla, absorbind tot lichidul.
Se aranjeaza dovleceii intr-o tava si se umplu cu aceasta compozitie. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc. Se soate tava si se acopera dovleceii cu sosul de rosii. Se mai lasa tava 15 min. In cuptor.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii