Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.
Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.
Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi.
Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.
Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.
Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii