Ciuperci si broccoli in sos de soia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci si broccoli in sos de soia

Ingrediente

  • 1 buchet brocoli
  • 4 ciuperci champignons
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg rasa de faina
  • 2 lg sos de soia
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt miere de albine
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cana apa
  • sare optional
  • seminte de susan

Mod de preparare

Daca iti place broccoli, acest fel de mancare este tare bun pentru o zi de post!

Pentru inceput pregatim toate ingredientele pentru a le avea la indemana, deoarece se lucreaza foarte repede, la foc iute si timp scurt.
Brocoli se rupe in buchetele mici si se spala bine. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi felii.
Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel faina, sosul de soia, mierea, uleiul de masline, pudra de ghimbir si apa. Se lasa deoparte.
Se ia o cratita antiaderenta, se pune uleiul de masline si se aseaza pe foc iute. Cand s-a incins uleiul, se pun legumele: brocoli, ciupercile si ceapa. Se amesteca continuu pentru a se cali, timp de 4-5 minute. Se amesteca din nou in bolul cu sos de soia apoi se toarna peste legume, amestecand continuu, timp de 2 minute. Se va forma un sos. Se acopera cratita pret de inca 2-3 minute, dupa care se ia de pe foc.
Se scoate mancarea intr-un bol, se presara deasupra seminte de susan apoi se serveste.

Pofa buna!
Se poate adauga si piept de pui gatit tot la foc iute!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Painite cu ceapa si branza
Bucataras.RO

Painite cu ceapa si branza

Painite cu ceapa si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola