Chiftele de Post Din Soia

Postat pe: 15-04-2009
(3)

Ingrediente

300 gr Soia granule
120 gr faina alba
4-5 catei usturoi
50 ml apa minerala
50 ml ulei
sare
piper macinat
cimbru
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa.

Soia stoarsa o asezam intr-un vas, adaugam la ea cei 120 gr faina, usturoiul pisat (usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia), sare, piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.

Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita. In timpul acesta punem uleiul la incins (uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina, cat luam intre doua degete, iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele.

Focul il vom da la economic (flacara mica) si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta (sau frecata, facaluita. . . ) sau cu ketchup, mustar, hrean. . . . .



Pofta Buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftele de Post Din Soia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

very2607
•  24.11.2010 15:09:55

poti sa le faci si sos marinat din ingredientele urm.: sare,apa calda,1 ceapa,3 linguri bulion,ulei,1 lingura zahar, 1 lingura otet, 3 foi de dafin,marar,boabe de piper negru.Calesti ceapa taiata marunt, adaugi bulionul si apa.Fierbi sosul la foc mic 15 min,pui otetul,foile de dafin,piperul,sare dupa gust,zaharul si otetul si mai dai un clocot.adugi chiftelute in sosul obtinut, cate doresti tu si le mai fierbi impreuna 3-5 min.sunt delicioase...!!!!POFTA BUNA!!!!

cameliastefania
•  18.02.2010 08:43:58

Si eu le fac dupa reteta dvs. Felicitari!

bety25
•  08.01.2010 16:17:49

au iesit super!pana acum de cate ori faceam chiftele de post jumate din ele se sfarmau!dupa reteta ta au iesit intregi.multumesc!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftele de Post Din Soia