Cartofi umpluti cu orez

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Ingrediente :
8 cartofi mai marisori
2 buc ceapa
1 ceasca orez
50 ml ulei
1 legatura marar verde ( eu am folosit uscat)
sare, piper dupa gust
100 ml bulion

Mod de preparare


Preparare :

Curatam cartofii , ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam , apoi o taiem marunt si o calim pe 50 ml ulei. Adaugam si cana de orez spalat si stors peste ceapa calita si punem circa 4 cani cu apa ( masura canii de apa sa fie la fel cu cana in care am pus orezul) si fierbem pe foc. Dupa ce orezul a fiert potrivim de sare si piper si adaugam si mararul tocat . Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de cartofi scobiti.
Asezam cartofii intr-o cratita ( tava ) turnam 1 cana de apa si dam totul la cuptor pentru circa 30 minute (cuptorul sa fie incalzit inainte).
Cand sunt gata adaugam bulionul desfacut in 100 ml apa , potrivim de gust cu un pic de sare si piper macinat la cartofi si ii mai lasam in cuptor sa se intrepatrunda pentru aproximativ 10 - 15 minute.

Pofta Buna !!!!

La umplutura mai puteti adauga ciuperci daca aveti la indemana, sau diferite legume .


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi umpluti cu orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

martikagemenii
•  03.01.2010 15:06:15

Ma gandesc ca sunt bune....am sa incerc ! Eu,azi am facut ceva asemanator, dar in loc de orez am pus miezul de csrtofii scobiti,amestecati cu branza rasa,sare,piper si un pic de chimion si le-am pus in tava cu ulei,si supa strecurata. Inca ma gandesc sa imbunatatesc la ele !!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi umpluti cu orez