Se curata cartofi, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie. Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliuțe, dar fara a taia feliile de tot. In acest fel cartofi vor ramane intregi. Se preincalzeste cuptorul. Se unge bine cu unt un vas termorezistent. Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca sub forma unui evantai. Se aseaza in vas si se contimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra.
Se introduce tava in cuptorul fierbinte (pozitia 2-3) si se coace timp de aproximativ 35 min, pana ce cartofii devin aproape moi. Intre timp se da cascavalul pe razatoare. Se presara cașcavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute.
In acest timp cașcavalul se topeste peste cartofi formand o crusta maroniu-aurie. Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii