Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Ingrediente

  • -10 cartofi mari
  • -10 oua
  • -amestec de branza din ce aveti in frigider
  • cascaval Gouda si Cedar, rase;
  • branza cremoasa Akadia;
  • branza proaspata de vaci;
  • branza de burduf;
  • crema de branza- Fromage Frais;
  • feta;
  • cottage cheese;
  • -sunca presata, dupa gust, optional
  • -1 cana lapte
  • -smantana, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • Pentru crusta:
  • -smantana
  • -2 oua
  • -50-100 g cascaval ras

Mod de preparare

Fierbeti cartofii spalati, in coaja, dar aveti grija sa nu se sfarme si separat, ouale tari, fiecare in apa cu sare.

Feliati cartofii si ouale, curatate de coaja si puneti-le in vase separate.

Amestecati in blender toate branzeturile- felurile si cantitatile raman la latitudinea voastra- impreuna cu atata lapte si smantana, incat sa rezulte o pasta legata care sa se poata turna peste cartofi.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, asezati un strat de cartofi, imbracand inclusiv marginile.

Condimentati fiecare strat de cartofi pe care urmeaza sa-l puneti cu piper si functie de cat de sarat este amestecul de branza obtinut, cu sare.

Turnati peste ei, uniform, din amestecul cu branza, apoi acoperiti cu un rand de cartofi, asezati intr-un singur strat.

Distribuiti pe intreaga suprafata feliile de ou, cateva linguri de smantana simpla pentru ca preparatul sa fie mai cremos, un alt rand de cartofi feliati si restul de amestec de branza.
Apoi, asezati feliile de sunca presata, optional si terminati cu un rand din feliile de cartofi.
Turnati o canita de lapte.

Separat, bateti 2 oua cu smantana si puneti uniform peste compozitia din vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Spre sfarsit, presarati cascavalul ras si dati din nou la cuptor sa se gratineze.

Serviti fierbinte cu muraturi sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie