Pentru crema de usturoi:
Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa.
Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse.
Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional.
Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta.
Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust. Dati deoparte.
Pentru cartofi cu lamaie:
Taiati in cuburi mai mari cartofii curatati de coaja.
Amestecati-i cu 1 lamaie taiata felii rotunde (cu coaja cu tot), cu frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust.
Turnati compozitia cu cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si in care ati picurat uniform, in prealabil, mierea.
Puneti apa, doar pana la nivelul cartofilor si stropiti cu putin ulei.
Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu intepata din loc in loc.
Dati la cuptorul incins, la foc mic, pentru circa 30 min sau pana cand cartofii sunt aproape facuti.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana cand cartofii sunt complet facuti, se auresc usor si apa aproape scazuta, dar nu de tot.
Serviti cartofii cat sunt calzi, pe un platou incalzit, impreuna cu feliile de lamaie si stropiti generos cu crema dulce de usturoi.
Poate constitui o mancare de sine statatoare sau o garnitura inedita, savuroasa si perfecta pentru peste, dar si pentru carne.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii