Budinca de Conopida

Postat pe: 23-11-2010
(4)

Ingrediente

1 conopida mare
1 ceapa
3-4 cartofi
200 g sunca de Praga, costita sau bacon
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura faina
5-6 linguri smantana
cascaval ras
pesmet
boia
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i si feliati-i. Puneti la fiert conopida desfacuta in buchetele, 15 min, in apa cu sare, apoi scurgeti-o. Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si sunca de Praga cubulete sau taiata fasii.

Puneti un strat de cartofi feliati intr-un vas termorezistent tapetat cu ulei si pesmet, imbracand si marginile. Presarati cu sare, piper si boia. Realizati un alt strat din amestecul de conopida fiarta, ceapa, sunca de Praga calite si condimentate dupa gust.

Turnati deasupra, repartizand uniform, ouale usor batute cu faina, 1/2 din cascavalul ras, smantana si presarati cu restul de cascaval ras.

Dati la cuptor pentru 20- 25 min sau pana se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de Conopida" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la lucia_bp

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Conopida