Ingrediente

1 conopida mare
1 ceapa
3-4 cartofi
200 g sunca de Praga, costita sau bacon
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura faina
5-6 linguri smantana
cascaval ras
pesmet
boia
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i si feliati-i. Puneti la fiert conopida desfacuta in buchetele, 15 min, in apa cu sare, apoi scurgeti-o. Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si sunca de Praga cubulete sau taiata fasii.

Puneti un strat de cartofi feliati intr-un vas termorezistent tapetat cu ulei si pesmet, imbracand si marginile. Presarati cu sare, piper si boia. Realizati un alt strat din amestecul de conopida fiarta, ceapa, sunca de Praga calite si condimentate dupa gust.

Turnati deasupra, repartizand uniform, ouale usor batute cu faina, 1/2 din cascavalul ras, smantana si presarati cu restul de cascaval ras.

Dati la cuptor pentru 20- 25 min sau pana se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Conopida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  01.01.2015 07:14:28

Lizeta, ingenioasa transformare...iti multumesc pentru idee...o voi pregati si eu in varianta de post.

lucia_bp
•  01.01.2015 07:13:00

Veraem, ai dreptate ca este tare buna. Te invit sa mai incerci si alte retete de pe site.

lizeta
•  27.11.2013 15:04:00

Si eu am facut-o,dar mai "vegetariana",adica, in loc de carnita, am prajit pe linga ceapa si niste ardei rosu si o rosioara si am pus si niste marar tocat marunt.A iesit f buna.Cred ca va fi f buna si cu carnita,dar asta dupa post.

veraem
•  18.11.2013 21:12:05

f buna aceasta reteta am facuto si eu si delicioasa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Conopida