Broccoli si Zucchini Pane

Complexitate
redusa
Broccoli si Zucchini Pane

Ingrediente

  • broccoli florete
  • 5 zucchini
  • 3-4 oua
  • 4-6 linguri faina
  • ulei ptr prajit
  • pesmet
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se desface capatana de broccoli in florete, se spala si se pune in apa cu sare la fiert (se fierb doar 2-3 minute si se scot, se scurg). In timpul cat fierbe broccoli se curata zucchini se feliaza si se sareaza. Se pun deoparte.

Ouale se bat bine intr-un castron separat, se sareaza si se pipereaza. Faina se pune in alt vas iar pesmetul in altul, aici daca doriti se pot adauga cateva seminte de susan. Eu am sarit peste faza asta pentru ca nu am avut.

Dupa ce am scurs broccoli, se apasa peste florete, usor, cu un servetel de hartie sa le uscam putin si apoi se tavalesc prin faina, urmeaza oul si apoi in pesmet.

Uleiul se pune intr-o tigaie si se infierbanta, se tine la foc destul de mic. Se prajesc floretele, se scot in castron pe un servet absorbant.

Se iau apoi feliile de zucchini, se sterg si ele cu un servet absorbant, se tavalesc prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin pesmet. Se prajesc in ulei, se scot pe un servet absorbant. Apoi se ia usturoiul, se zdrobeste, se sareaza, si se freaca bine de tot. Incet, se adauga tot cate putin ulei, amestecand intruna. Se va forma o pasta. Daca vreti amestecati pasta asta cu smantana sau cu maioneza sau se adauga apa pana obtineti consistenta dorita.
Se amesteca cu ele pentru a nu fi asa de concentrat mujdeiul.

Se stropesc feliile de zucchini si floretele de broccoli cu mujdeiul de usturoi si se servesc cu paine proaspata... daca aveti si rosii... ele sant bine venite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie