Ingrediente

Pentru 8 portii (este servita ca garnitura, dar merge foarte bine si se sine statatoare) :
1 capatana de bok choy
50 gr unt (eu am pus unt cu rosmarin)
1 lingura de ulei de masline
12 ridichi (am avut vreo 15)
1 ceapa salota (am pus ceapa verde)
1 lingurita de lemon-pepper (piper cu granule de lamaie eu am pus simplu)
3/4 lingurita de sare (eu am pus mai mult)
am adaugat (optional) 2 catei de usturoi
1 ardei gras ceva mai dulce

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Se taie si se arunca radacina de la bok choy (eu am folosit-o ca si decor pe farfurie) lasand doar frunzele si tulpinile. Se taie frunzele de pe tulpini. Se vor taia in fasii de 2 cm latime si tulpinile se vor taia in bucati de 1. 5 cm.

Intr-o tigaie mai mare se pune untul la topit si uleiul de masline, se adauga tulpinile de bok choy taiate si se prajesc pentru circa 5 minute. Se adauga apoi ridichile feliate mai grosut, ceapa, ardei si usturoi daca folositi, piperul, sarea si frunzele de varza. Se mai tine pe foc 3 minute sau pana sant suficient de calde ...

Se serveste langa un gratar, un paste la gratar sau pur si simplu asa cum este alaturi de paine prajita si de un vin bun.

Imi permit sa fac o observatie ... eu am pus usturoi in mancare si sincer nu cred ca mi-ar fi placut fara el ... ii da o savoare deosebita ... deci daca doriti sa incercati parerea mea este sa puneti si usturoi ... si sa nu stai la povesti la telefon cu prietenele si sa lasati mancarea dupa ce ati pus ridichile in tigaie mai mult de 2-3 minute ca patiti ca mine ... se decoloreaza coaja lor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bok Choy cu Ridichi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bok Choy cu Ridichi