Ingrediente

5 buc anghinare
3 felii de paine feliata (sau paine mai veche)
1 catel de usturoi (sau 1 lingurita praf)
3-4 fileturi de hamsii
patrunjel proaspat tocat
lamaie - de stors in apa, unde lasam sa stea anghinarea
sare
lapte, pentru inmuiat painea
4 linguri ulei masline sau floarea-soarelui
supa de zarzavat (din cuburi)

Mod de preparare

Curatam anghinarea, de foile externe, cam doua-trei straturi ... cele mai tari si groase. Intre timp, cum curatam, o punem in apa cu lamaie. Dupa ce am curatat foile externe, scobim cu un cutit si dedesubt in centru. Intre timp, lasam anghinarea, sa stea in apa cu lamaie (asa nu se inegreste) si preparam umplutura. Punem la inmuiat in lapte, painea feliata, o stoarcem bineadaugam, usturoiul si patrunjelul tocat, hamsiile tocate si ele marunt. Adaugam putina sare si amestecam bine.

Luam anghinarea, deschidem, rasfiram foile si umplem cu o furculita, impingand intre foi compozitia de paine, apoi strangem putin, inchidem. Punem intr-un vas supa de zarzavat, apoi anghinarea; supa trebuie sa acopere cam un sfert din anghinare. Stropim fiecare bucata cu ulei, punem in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 minute. Dupa aceea, alte 5-10 minute la grill.

Se serveste cu sosul ramas.

Se poate manca, impreuna cu branza sau asa simpli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Anghinare Gratinata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  02.06.2012 00:29:11

Buna,Dadiana,n u stiu cum se pastreaza in ulei, dar aici in spania le pun intr-un fel de saramura- le fierb cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si dupa aceea in alta apa sarata le pun in borcane si le fierb la bain.marie.
as vrea sa te pot ajuta mai mult dar nu pot!

nicoleta64
•  15.03.2010 00:30:29

Personal nu cunosc :-( dar ma informez ..iti spun poate chiar maine.

dadiana
•  12.03.2010 15:13:48

buna nicoleta! si eu fac foarte des reteta aceasta-----e foarte buna. zilele astea am primit cam vreo 30 (dealtfel e perioada in care se fac)si asi vrea sa le pregatesc pentru iarna,dr nu stiu nici o reteta decat in ulei dar asi vrea sa evit uleiul.tu stii vreo reteta??????? iti multumesc oricum

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Anghinare Gratinata