Altfel de Legume la Cuptor

Postat pe: 13-11-2011
(8)

Ingrediente

legume de orice fel
3 linguri ulei de masline
1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
1 catel de usturoi, tocat marunt (sau mai multi, dupa gust)
4- 5 linguri cu varf, pesmet
1 mana de nuci prajite (tocate grosier)
1 lingura rasa, boia dulce sau iute, dupa preferinta
coaja rasa de la 1 lamaie
sare
piper

Mod de preparare

Desfaceti conopida in buchetele mici si taiati cubulete dovleacul si morcovii curatati, astfel incat, legumele sa fie aproximativ de aceeasi marime.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti cu 2 linguri de ulei si presarati sare (eu am amestecat intr-un bol mare toate legumele cu ulei si sare, prin scuturare, apoi le-am pus in tava tapetata cu hartie).

Dati la cuptorul bine incins pentru 30 min, la foc potrivit, intoarceti-le cu o paleta si continuati coacerea, la foc iute, inca 10- 15 min sau pana ce legumele sunt facute si capata o tenta de rumenit.
Intre timp, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei, puneti si untul la topit, apoi caliti 1 min usturoiul.

Adaugati nuca, pesmetul si lasati pe foc pana se rumenesc, amestecand continuu. Dati deoparte si inglobati coaja rasa de lamaie, sare, piper, dupa gust si boia, fie dulce, fie iute, dupa preferinta. Puneti legumele coapte intr-un vas, turnati peste ele asa fierbinti, amestecul de nuca si pesmet si scuturati bine vasul, astfel incat legumele sa fie imbracate pe toate fetele.

Serviti cat sunt calde, simplu sau ca garnitura langa carne, peste, etc.
* eu am pus:
- 1 conopida
- ½ dovleac
- 3 morcovi mari

Constitue o mancare in sine pentru vegetarieni si nu numai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Altfel de Legume la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  20.08.2013 07:41:42

Flaviadaiana, incearc-o cu ori ce fel de legume ! Merita facuta !

flaviadaiana
•  14.08.2013 17:50:10

Arata tare bine!!!

lucia_bp
•  10.08.2012 08:57:50

Svetlana, sigur ca am facut-o ! Reteta este luata dintr-o carte, dar iti recomand sa nu stai pe ganduri si sa o pregatesti !
Vei fi incantata de gust si combinatia perfecta de arome.

lucia_bp
•  10.08.2012 08:54:58

Teosim, ai mare dreptate in tot ce ai scris !

lucia_bp
•  10.08.2012 08:54:05

Ellyjudith, iti multumesc pentru cuvintele frumoase adresate...
Cat priveste mancarea...este nemaipomenit de buna...ti-o recomand !

svetlana
•  09.08.2012 22:46:02

lucia,ai incercat si tu sau ai gasit receta de undeva?

teosim
•  25.11.2011 10:15:48

Foarte frumos prezentata si sant convinsa ca e si f.buna si cred ca se poate manca si rece ( vara ).As vrea pentru tinerele gospodine sa le spunem ca de fiecare data cand se gateste conopida MUSAI trebuie oparita in apa cu sare,sa fie eliminati eventualii vermisori.

ellyjudith
•  14.11.2011 13:46:39

mmmmmmmhhhh ce bine arata!si ce delicios.....
esti una dintre bucataresele mele preferate.felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Altfel de Legume la Cuptor