Ingrediente
● varza |
● rosii mai coapte |
● ceafa de porc sau pulpa de porc sauorice tip de carne de porc mai grasa sau mai putin grasa(in functie de preferinte) |
● carnea alternativa poate sa fie carde de pasare: rata, curcan |
● sare |
● un pic ulei |
● pasta de tomate(o lingurita, in caz ca rosiile nu sunt suficient de coapte) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Carnea se spala bine, se taie in bucati. In cratita in care vrem sa gatim varza, se pune ulei (cantitatea de ulei variaza, in functie de cantitatea de carne). Se lasa la prajit carnea si dupa ce aceasta s-a rumenit bine, se adauga o cescuta de apa si se reduce intensitatea focului. Dupa ce scade apa, se mai adauga inca o cescuta de apa.
In timp ce carnea se prajeste, se curata varza(dupa ce se taie cotorul la fiecare capatana de varza se inlatura primele foi), se taie apoi in sferturi, se toaca. Se pune intr-un recipient mai mare in care se framanta bine cu sare fina( pt doua capatani de varza marime medie eu pun o singura lingurita plina de sare fina ).
Varza framantata se pune peste carne. Se taie rosiile felii si se pun si ele peste varza. Se amesteca bine. Atat varza cat si rosiile lasa zeama, dar, e bine sa se mai adauge inca o cescuta sau doua de apa(depinde cat de zemoase sunt rosiile). Daca rosiile nu sunt prea coapte se mai adauga o lingurita de pasta de tomate.
*Important:
Nu recomand folosirea rosiilor din conserva. Gustul o sa fie diferit. E important sa se foloseasca rosii proaspete.
Din momentul in care am pus rosiile, varza se lasa la fiert, la foc mediu cca 45 minute. Se amesteca la un interval de maximum 10 minute.
E gata atunci cand carnea se desface in fasii sau se poate taia usor cu furculita.
Se serveste calda, cu mamaliguta si un paharel de tuica. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza dulce cu rosii si carne" nu uita sa ii faci un review.
In timp ce carnea se prajeste, se curata varza(dupa ce se taie cotorul la fiecare capatana de varza se inlatura primele foi), se taie apoi in sferturi, se toaca. Se pune intr-un recipient mai mare in care se framanta bine cu sare fina( pt doua capatani de varza marime medie eu pun o singura lingurita plina de sare fina ).
Varza framantata se pune peste carne. Se taie rosiile felii si se pun si ele peste varza. Se amesteca bine. Atat varza cat si rosiile lasa zeama, dar, e bine sa se mai adauge inca o cescuta sau doua de apa(depinde cat de zemoase sunt rosiile). Daca rosiile nu sunt prea coapte se mai adauga o lingurita de pasta de tomate.
*Important:
Nu recomand folosirea rosiilor din conserva. Gustul o sa fie diferit. E important sa se foloseasca rosii proaspete.
Din momentul in care am pus rosiile, varza se lasa la fiert, la foc mediu cca 45 minute. Se amesteca la un interval de maximum 10 minute.
E gata atunci cand carnea se desface in fasii sau se poate taia usor cu furculita.
Se serveste calda, cu mamaliguta si un paharel de tuica. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza dulce cu rosii si carne" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany