La aceasta ora Tocana demelci cu ghebe poate fi catalogata ca fiind o delicatesa rara, foarte rara, o trufanda a bucatariei noastre traditionale.
Melci cu cochilie: in luna Aprilie la prima ploaie cu tunete si fulgere in zonele adiacente lacurilor, paraielor sau a raurilor in locuri cu vegetatie deasa, pana a nu se amara frunza depelin si cucuta, pe racoare, dis de dimineata v-om purcede la cules de melci.
Alegem numai specimenele mai mari cautandu-le prin iarba pe sub frunze prin locuri greu accesibile. Fiind posesorii unei cantitati acceptabile revenim in bucatarie sau apelam in camara la cei conservati.
Daca sunt culesi ii spalam in 2-3 ape reci ii punem intr-un vas cu capac si ii fierbem cam 30 de minute la foc mare, dupa fierbere ii d-am sub jet de apa rece si trecem la alegerea pulpei de melc
Cu o furculita intepam pulpa si o scoatem din cochilie. o asezam pe tocator si taiempulpa de restul melcului. Toata cantitatea de pulpa o frecam cu sare apoi cu otet urmand sa o mai fierbem inca 30 de minute.
Ghebelele clatim cu apa ece si le punem intr-un vas de tuci impreuna cu cantitatea de ulei (o cescuta). Adaugam ceapa tocata marunt, firele de usturoi taiate destul de mare si le carcalim la foc mic. Venim si cu pulpa de melc sim o punem in tuci.
Dupa 5-7 minute asezonam cu sare si piper, punem cescuta de bulion (Decasa). inca 3 minute sa se lege toata compozitia, oprim focul d-am tuciul deoparte si e gata.
La servire nu poate lipsi mamaliguta, un mujdei de usturoi cu hrean iar un pahar cu vin alb sec va face deliciul acestei mese
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii