Tocana de Melci cu Ghebe

Postat pe: 11-01-2013
(0)

Ingrediente

300gr ghebe (conservate)
3-4kg melci cu cochilie sau 200gr pulpa de melci
2 cepe
5-6 fire de usturoi verde
una cescuta de bulion
o legatura de marar
piper
sare
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
La aceasta ora Tocana demelci cu ghebe poate fi catalogata ca fiind o delicatesa rara, foarte rara, o trufanda a bucatariei noastre traditionale.

Melci cu cochilie: in luna Aprilie la prima ploaie cu tunete si fulgere in zonele adiacente lacurilor, paraielor sau a raurilor in locuri cu vegetatie deasa, pana a nu se amara frunza depelin si cucuta, pe racoare, dis de dimineata v-om purcede la cules de melci.

Alegem numai specimenele mai mari cautandu-le prin iarba pe sub frunze prin locuri greu accesibile. Fiind posesorii unei cantitati acceptabile revenim in bucatarie sau apelam in camara la cei conservati.

Daca sunt culesi ii spalam in 2-3 ape reci ii punem intr-un vas cu capac si ii fierbem cam 30 de minute la foc mare, dupa fierbere ii d-am sub jet de apa rece si trecem la alegerea pulpei de melc

Cu o furculita intepam pulpa si o scoatem din cochilie. o asezam pe tocator si taiempulpa de restul melcului. Toata cantitatea de pulpa o frecam cu sare apoi cu otet urmand sa o mai fierbem inca 30 de minute.

Ghebelele clatim cu apa ece si le punem intr-un vas de tuci impreuna cu cantitatea de ulei (o cescuta). Adaugam ceapa tocata marunt, firele de usturoi taiate destul de mare si le carcalim la foc mic. Venim si cu pulpa de melc sim o punem in tuci.

Dupa 5-7 minute asezonam cu sare si piper, punem cescuta de bulion (Decasa). inca 3 minute sa se lege toata compozitia, oprim focul d-am tuciul deoparte si e gata.
La servire nu poate lipsi mamaliguta, un mujdei de usturoi cu hrean iar un pahar cu vin alb sec va face deliciul acestei mese
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana de Melci cu Ghebe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de Melci cu Ghebe