Sarmalute cu Varza Verde

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Carne tocata in amestec (vita si porc) 700 - 800 gr
orez o cana de 250 ml
o ceapa mare sau doua potrivite
pasta de rosii 4 linguri mari (sa fie de calitate pasta)
kaizer 3- 4 felii
sare
delikat de legume
1 varza mai mare
suc de rosii 500 ml sau bulion

Mod de preparare

Se pune apa la fiert pentru a opari varza. Pana incepe apa sa fiarba curatam coceanul de la varza.

Punem carnea tocata intr-un vas mai mare, taiem ceapa maruntsi-o adaugam in tocatura, punem apoi orezul (cine vrea poate sa calesca putin ceapa cu orezul). Eu insa n-am calit-o sa fie mai usoara pentru copii. Am pus sare dupa gust si delikat, am tocat marar verde si am adaugat in tocatura. Nu am pus piper, tot pentru copii, dar cine vrea poate adauga putin.

Dupa ce s-au desprins frunzele de varza le scoatem (trebuie sa nu le lasam prea mult la fiert, pt ca se zdrobesc si nu mai putem impacheta sarmalutele).

Impachetam sarmalutele dupa care intr-un vas mare de ceramica sau oala de lut, punem frunze de varza pe fundul oalei, apoi cladim sarmalutele. Printre ele punem si cimbru, bucatile de kaizer. Pe deasupra adaugam varza taiata marunt, adaugam suc de rosii sau bulion vreo 4 linguri, putina apa, apoi dam la cuptor la flacara mica, aproximativ 2 ore. Eu am un vas mai mare, din ceramica mai intins cu capac si au iesit deosebit de bune.
Se pot servi si cu putina smantana pentru cine doreste, eu insa le prefer fara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute cu Varza Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute cu Varza Verde