Desfacem frunzele de varza murata ,taiem cotoarele si le spalam intr-o apa.
Ceapa o taiem marunt si o calim pe ulei sau pe untura. Punem lingurita de boia. Pasatul se spala in 3-4 randuri de apa , se stoarce si se pune la ceapa calita cu care o lasam cam 2-3 minute pe foc si apoi adaugam cca.150 ml apa si o lasam pe foc sa fiarba pana se ingroase ( se procedeaza asa ca pasatul sa fie un pic mai moale , asa el va fierbe mai repede ).
Lasam compozitia sa raceasca si mai mult de jumate din ciolanul afumat il taiem cubulete si il punem la pasat. Se amesteca totul si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Incepem sa umplem foile de varza cu compozitia in asa fel ca in mijlocul fiecarei umpluturi de pe foaie sa punem si o feliuta de slanina.
Pe fundul oalei de lut asezam o mana buna de varza tocata marunt, crenguta de cimbru, marar restul de ciolan afumat , slaninuta daca a ramas apoi punem sarmalele umplute. acoperim cu varza marunta , sau si cu o farfurioara mai mica , punem apa , cateva boabe de piper si dam oala la cuptor, unde il vom tine la foc mic cca. 3 ore.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii