Sarmale cu Carne de Porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr carne sarata
  • 350 gr carne afumata
  • 300 carne proaspata (fleica)
  • 400 gr de orez
  • 1 kg de ceapa
  • 250 gr morcov
  • 250 gr sorici de lucru
  • ulei 150 ml sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
  • marar verde
  • cimbru
  • marar uscat
  • foi de varza
  • foi de dafin

Mod de preparare

Carnea sarata o prelucram cu mult timp inainte, o punem cu apa rece si o schimbam de cateva ori ca sa indepartam sarea din carne. Carnea afumata bagata in apa fiarta si muiata spre a fi curatata de fumul in exces.

Impreuna cu fleica le dam prin masina de tocat o singura data si obtinem o cantitate de carne tocata cu o aroma deosebita provenita din cele trei feluri de carne. Orezul il alegem de impuritati si il spalam cu apa rece pana apa este limpede semn ca a disparut orice urma de amidon, apoi il lasam la umflat o jumatate de ora.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoarea fina, dupa care calite in ulei. Intr-un vas mai mare cat sa cuprinda compozitia, punem carnea tocata, caleala de ceapa si morcov, orezul umflat deja, verdeata si condimentele.

Amestecam totul si ne repezim la foile de varza pentru a le oferi si lor atentia celi se cuvine.
Mai intai impachetam sarmalele si le asezam pe un platou. Pregatim vasul pentru fierbere, punem varza tocata pe fund sa nu se prinda sarmalele, cimbru si marar uscat, dupa care asezam in buna oranduiala tot ce avem infasurat.

Deasupra venim cu soriciul de lucru taiat fasii si cateva frunze de dafin, acoperim cu frunze de varza, completam cu apa si punem vasul la fiert. Focul trebuie sa fie molcom iar fierberea trebuie sa dureze atat cat foile de varza se fierb bine ca sa nu creeze disconfort
Se pot servi cu garnitura de varza, cu sos de rosii, cu smantana sau iaurt, cu ardei ciusca si mamaliga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pasta de ardei kapia
Bucataras.RO

Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola