Rulada din Piept de Curcan Umplut

Postat pe: 28-03-2011
(0)

Ingrediente

Piept de curcan
1 pachet de Pancetta (85 gr sau 12 felii fff subtiri)
2 batoane de branza mozzarella
sare si piper
1 lingura mustar
4-5 linguri untura de casa
1-2 catei de usturoi (pisat fin de tot) patrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Pieptul de curcan se spala, se curata de eventualele pielite de grasimi, se taie pe jumatate (dar nu de tot) in asa fel incat sa obtinem o bucata de felie de carne mai mare. Se bate cu batatorul de carne, se sareaza si se pipereaza. Usturoiul tocat fin de tot se intinde peste carne, apoi se intinde mustarul.

Se aranjeaza feliile de Pancetta peste carnea pregatita, si la capatul dinspre noi se aseaza si batoanele de branza. Se ruleaza, se prinde in scobitori sau se leaga cu ata, in asa fel incat sa fim siguri ca umplutura nu iese afara in timpul coptului. Modul de rulare este identic cu cel al sarmalelor.

In tava de copt (ideal ar fi o forma de cozonac) se pune untura si se aseaza peste ea rulada. Se adauga putina apa, circa 50-70 ml, se acopera cu folie de aluminiu (avem grija ca folia sa nu atinga carnea) si se da la cuptor la 380F/190C. Dupa aproximativ o ora se ia folia de aluminiu de pe forma de copt. Carnea este tocmai bine fiarta si destul de rumenita. Fierband in abur, grasime si putina apa, iese foarte moale si aromata, nu e seaca deloc.

Se serveste langa un pireu de cartofi peste care se toarna putin din sosul din tava (grasimea din tava).

Muraturile completeaza... noi am servit cu salata de sfecla rosie (unii) si cu struguri murati (altii)... eu cu ambele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada din Piept de Curcan Umplut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada din Piept de Curcan Umplut