Pieptul de curcan se spala, se curata de eventualele pielite de grasimi, se taie pe jumatate (dar nu de tot) in asa fel incat sa obtinem o bucata de felie de carne mai mare. Se bate cu batatorul de carne, se sareaza si se pipereaza. Usturoiul tocat fin de tot se intinde peste carne, apoi se intinde mustarul.
Se aranjeaza feliile de Pancetta peste carnea pregatita, si la capatul dinspre noi se aseaza si batoanele de branza. Se ruleaza, se prinde in scobitori sau se leaga cu ata, in asa fel incat sa fim siguri ca umplutura nu iese afara in timpul coptului. Modul de rulare este identic cu cel al sarmalelor.
In tava de copt (ideal ar fi o forma de cozonac) se pune untura si se aseaza peste ea rulada. Se adauga putina apa, circa 50-70 ml, se acopera cu folie de aluminiu (avem grija ca folia sa nu atinga carnea) si se da la cuptor la 380F/190C. Dupa aproximativ o ora se ia folia de aluminiu de pe forma de copt. Carnea este tocmai bine fiarta si destul de rumenita. Fierband in abur, grasime si putina apa, iese foarte moale si aromata, nu e seaca deloc.
Se serveste langa un pireu de cartofi peste care se toarna putin din sosul din tava (grasimea din tava).
Muraturile completeaza... noi am servit cu salata de sfecla rosie (unii) si cu struguri murati (altii)... eu cu ambele.
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!
Mancare de linte cu legumeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii