Ingrediente

un cucos ologit de prin ograda
doua capatani de usturoi
doua cepe mari
un morcov
o rodacina de pastarnac
o radacina de patrunjel
sare
piper boabe
frunze de patrunjel
apa cat este nevoie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Fiind pasare de curte ne aplecam in fata ei cu respect si trecem la ale noastre.
Oparim, jumulim dupa care parlim biata aratare.
Abia atunci venim cu sare si malai si ii facem o frectie buna.

Transam cu dibacie toata pasarea dupa reguli clare si precise.
Apreciem cantitatea de carne si facem proportia de apa ce avem nevoie la fiert. 2, 2 litri de apa /kg de carne, sunt necesari pentru rosolul ce l avem de facut.

Radacinoasele curatate si spalate deoarece le punem intregi la fiert dupa ce spumam carnea din oala,
Spumuirea se face cu atentie sa fie zeama cat mai limpede.
Pregatim usturoiul si l chisam ca pentru mujdei fara sare prea multa.

La jumatatea fierturii dam afara o parte din bucatile din oala pentru alte feluri de bucate si ma refer la piept si artane.

Cand carnea este gata de fiert dam toate radacinoasele afara iar o parte din zeama stingem usturoiul chisat.

Strecuram peste zeama din oala si peste carne iar pulpa de usturoi o aruncam.
patrunjel pentru aspect.
Rasol fierbinte, mujdei, hrean la otet, mamaliga calda si o cana de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rasol de Cucos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rasol de Cucos