Rasol de Cucos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un cucos ologit de prin ograda
  • doua capatani de usturoi
  • doua cepe mari
  • un morcov
  • o rodacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • frunze de patrunjel
  • apa cat este nevoie

Mod de preparare

Fiind pasare de curte ne aplecam in fata ei cu respect si trecem la ale noastre.
Oparim, jumulim dupa care parlim biata aratare.
Abia atunci venim cu sare si malai si ii facem o frectie buna.

Transam cu dibacie toata pasarea dupa reguli clare si precise.
Apreciem cantitatea de carne si facem proportia de apa ce avem nevoie la fiert. 2, 2 litri de apa /kg de carne, sunt necesari pentru rosolul ce l avem de facut.

Radacinoasele curatate si spalate deoarece le punem intregi la fiert dupa ce spumam carnea din oala,
Spumuirea se face cu atentie sa fie zeama cat mai limpede.
Pregatim usturoiul si l chisam ca pentru mujdei fara sare prea multa.

La jumatatea fierturii dam afara o parte din bucatile din oala pentru alte feluri de bucate si ma refer la piept si artane.

Cand carnea este gata de fiert dam toate radacinoasele afara iar o parte din zeama stingem usturoiul chisat.

Strecuram peste zeama din oala si peste carne iar pulpa de usturoi o aruncam.
patrunjel pentru aspect.
Rasol fierbinte, mujdei, hrean la otet, mamaliga calda si o cana de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute