Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina.
Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade.
Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta.
Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine.
Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma.
Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta.
Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :)
Pofta sa aveti!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii