Pljeskavica (Plescavita)

Postat pe: 09-11-2013
(0)

Ingrediente

500g carne tocata (70% carne de porc+30% carne de vita)
1 ceapa
100g cascaval
1 bucatica slanina
cimbru
sare
piper
boia
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina.
Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade.

Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta.
Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine.

Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma.

Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta.

Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :)

Pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pljeskavica (Plescavita)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pljeskavica (Plescavita)