Muschiul de vitel se taie de 2,5 - 3 cm grosime (nu mai putin de 2,5 si nu mai mult de 3,5, altfel iese tare!) si se pune o noapte la rece in urmatorul bait: usturoiul facut mujdei cu otet balsamic (2-3 linguri), delicat, piper, oregano, ulei de masline (2 linguri), zaharul si vinul. Toate se amesteca bine intru-un vas se inmoaie carnea pe ambele parti si se acopera vasul cu folie de plastic dupa care se da o noapte la frigider.
Carnea se face la gratar la foc mediu 8 min pe o parte 8 pe o parte (nu o lasati mai mult ca se intareste). Dupa ce este gata se taie felii cat mai subtiri pe grosime cu un cutit foarte bine ascutit. Carnea la miloc este rosie aproape in sange. Se taie felii rotunde de dovlecel si se pun pe gratar pana se frig.
Feliile de carne se aseaza pe un platou mai mare pe mijloc. In jurul ei se pun feliile de dovlecel la gratar rosii taiate felii subtiri. se rade branza pe razatoarea mare peste platou se sareaza dupa gust. Totul se stropeste cu ulei de masline. Este extraordinar de bun si sanatos.
Se serveste cu vin rosu si lumanari parfumate...
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii