Musuroi de orez pe pat de vinete

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

100g orez
2 linguri de samantana
150g cascaval taiat felii
1 ceapa taiata marunt
1 ardei taiat marunt
1 cabanos sau un alt salam taiat marunt
1 vanata
2-3 linguri ulei
patrunjel, sare , piper, curry

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Preparare:

Taiem vanata in felii mai groase, le presaram cu sare si le lasam 20-30min.deoparte sa se scurga. Stergem apoi vinetele cu un servetel de hartie, le trecem prin faina si le prajim putin in ulei. Le scoatem pe servetele absorbante ,pentru a elimina surplusul de ulei.

Fierbem orezul in 400ml supa de legume, adaugam la sfarsit si praful de curry. Calim ceapa ,ardeiul si cabanosul foarte putin, adaugam si verdeata, apoi amestecam cu orezul si smantana. Potrivim de sare si piper.

Asezam feliile de vinete intr-o tava tapetata cu pesmet, punem pe fiecare din compozitia de orez si cate o felie de cascaval.
Acoperim cu o folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor pentru 15-20 min. dupa care scoatem folia si mai dam la cuptor pentru 5-10 min, sa se gratineze.
Se pot servi ca fel principal insotite de o salata, sau pote fi si garnitura la friptura.

Acest titlu vine din partea sotului meu , care atunci cand le-a vazut in farfurie a spus zambind: - ai facut musuroaie de orez ??!!...si asa i-a ramas numele(denumirea).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Musuroi de orez pe pat de vinete" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  18.01.2008 16:33:53

Am facut reteta mai demult...atunci cand ai postat-o pe forum, si este foarte buna. Este o reteta care prepar destul de des.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Musuroi de orez pe pat de vinete