Punem apa la fiert. Adaugam sare apoi in ploaie adaugam si faina de malai amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Lasam la fiert dupa ce am pus faina de malai circa 15 minute amestecand mereu avad grija sa nu stropeasca.
Clisa (putem folosi jumari daca avem, e si mai buna mamaliga) afumata o taiem cubulete si o prajim. Pe fundul unui vas termorezistent punem cateva linguri de untura si clisa prajita, peste punem un strat de mamaliga apoi punem un strat de cas razuit, sare si iar mamaliga fierbinte. Cladim in acelasi fel straturile pana cand se epuizeaza ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie de mamaliga presarata cu cas.
Dam vasul la cuptor pentru cateva minute (sau mai simplu la cuptorul cu microunde pentru circa 3 minute) apoi se serveste fierbinte. Se poate servi alaturi si cu smantana. (personal imi place mamaliga cu lapte, va pun si o imagine cu acesta )
Pofta Buna! ! ! !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii