Mamaliga Slobozita cu Cas si Clisa (Slanina)

Complexitate
redusa
Mamaliga Slobozita cu Cas si Clisa (Slanina)

Ingrediente

  • 200 gr faina de malai
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr clisa (slanina afumata)
  • cas (poate sa fie si cascaval)

Mod de preparare

Punem apa la fiert. Adaugam sare apoi in ploaie adaugam si faina de malai amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Lasam la fiert dupa ce am pus faina de malai circa 15 minute amestecand mereu avad grija sa nu stropeasca.

Clisa (putem folosi jumari daca avem, e si mai buna mamaliga) afumata o taiem cubulete si o prajim. Pe fundul unui vas termorezistent punem cateva linguri de untura si clisa prajita, peste punem un strat de mamaliga apoi punem un strat de cas razuit, sare si iar mamaliga fierbinte. Cladim in acelasi fel straturile pana cand se epuizeaza ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie de mamaliga presarata cu cas.

Dam vasul la cuptor pentru cateva minute (sau mai simplu la cuptorul cu microunde pentru circa 3 minute) apoi se serveste fierbinte. Se poate servi alaturi si cu smantana. (personal imi place mamaliga cu lapte, va pun si o imagine cu acesta )

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!