Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino

Postat pe: 06-04-2011
(0)

Ingrediente

nu pot sa scriu cantitati caci eu am facut dupa ochi
aveam o punga cu burta / cheagul cca 400 gr in congelator
o legatura mai groasa ca mina de frunze cu tulpini de sfecla
lampredotto (este o parte din stomacul vacii numita cheag) frunze de sfecla
1 catel de usturoi
rosii
ulei
sare
piper
patrunjel
parmezan (optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- spalati si fierbeti burta/cheagul in apa sarata (la foc mic citeva ore sau in oala sub presiune cca 35-40 minute)
- spalati, curatati si taiati in felii subtiri frunzele de sfecla, fierbeti in apa clocotita, si cind sunt gata fierte (furculita intra cu usurinta in ele, mai ales in tulpini) se scurgeti si le stringeti bine a sa iasa toata apa din ele apoi le puneti intr-o tigaie cu ulei si usturoi si caliti citeva minute
- adaugati cheagul taiat felii inguste in tigaia cu sfecla si dua ce se vor inabusi impreuna 5 minute adaugati si rosiile si daca mai este nevoie sarati.
- lasati sa fiarba impreuna citeva minute 5-10 minute maxim ca sa se coaca si rosiile si dupa ce trageti tigaia de pe foc adaugati piper si patrunjelul tocat foarte fin
- direct in farfurie cui doreste ii puteti servi cu Parmezan ras deasupra

** rosiile folosite pot fii rosii foarte bine coapte pe care le curatati de coaja si seminte sau rosii din conserva sau chiar un suc gros, cu pulpa de rosii

* frunzele de sfecla sunt cele pe care uin diverse parti ale lumii le gasiti sub numele de: bietola, beet leaves, chard leaves, swiss chard, mangold, dar puteti folosi foarte bine spanac de preferat cel cu frunza groasa insa in acest caz nu mai opariti spanacul ci il puneti direct in sos taiat in mod grosolan
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lampredotto ( Cheag / Abomasum) in Zimino